6 πράγματα που θα έπρεπε να ξέρεις για την Γιόγκα

6 πράγματα που θα έπρεπε να ξέρεις για την Γιόγκα

  1. Η ελαστικότητα δεν είναι προαπαιτούμενη στην Γιόγκα

Η Γιόγκα είναι κυρίως γνωστή για τις ακροβατικές πόζες της και την ευλυγισία. Στην ουσία όμως στην Γιόγκα ασκείς εξίσου την σωματική αλλά και την πνευματική σου ευκαμψία! Η Γιόγκα λοιπόν δουλεύει πάνω και στους δύο αυτούς τομείς και φυσικά δεν χρειάζεται να είναι κανείς ήδη ευλύγιστος για να ξεκινήσει. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο (μεταξύ άλλων) υπάρχει η Γιόγκα… για να κάνει το σώμα μας ελαστικό και σέξι.

  1. Δεν υπάρχει μία Γιόγκα αλλά πολλές

Υπάρχουν τόσο πολλά στυλ Γιόγκα όπως αντίστοιχα υπάρχουν και πολλά είδη αθλημάτων. Αυτό σημαίνει ότι για όλους υπάρχει το κατάλληλο είδος ή στυλ, είτε εφιδρωτικό, διαλογιστικό, τεχνικό, χαλαρωτικό, πνευματικό ή ακόμα και φιλοσοφικό. Και μάλιστα ο κάθε δάσκαλος Γιόγκα χαρίζει στο όλο την δική του προσωπική “νότα”.

Περιηγήσου στον κόσμο της Γιόγκα και βρες ποιο στυλ ταιριάζει καλύτερα σε εσένα. Στην σελίδα μας θα βρεις εξειδικευμένους personal trainer που προσφέρουν διάφορα είδη Γιόγκα.

  1. Η Γιόγκα σε κρατάει υγιή – ή ίσως και όχι…

Φυσιοθεραπευτές και γιατροί συνιστούν συχνά την Γιόγκα. Πολλές ιδιωτικές ασφαλιστικές μάλιστα, κυρίως στο εξωτερικό, αναλαμβάνουν το κόστος μαθημάτων προς όφελος των ασφαλισμένων και σίγουρα ο καθένας μας έχεις κάποια στιγμή ακούσει την φράση «Η Γιόγκα είναι ευεργετική για την υγεία».

Είναι γεγονός ότι η Γιόγκα μπορεί να επιδράσει θετικά την υγεία μας από πολλές απόψεις. Για την επίτευξη της θετικής της αυτής επίδρασης στην υγεία μας θα έπρεπε βέβαια να ασκείται τακτικά αλλά και σωστά. Περί του τι ακριβώς σημαίνει «σωστά» διίστανται οι απόψεις μεταξύ των δασκάλων.

Εδώ θα σε συμβουλεύαμε να «ακούσεις» την διαίσθησή σου και να αποφύγεις κάτι που σου προξενεί πόνο. Αυτό που επίσης συχνά βοηθάει είναι να είσαι ανοιχτός και να δοκιμάζεις και καμιά φορά κάτι καινούριο, που ίσως και να σου φανεί παράξενο αρχικά.

  1. Η Γιόγκα έχει πολύπλευρη επίδραση και θα σε εκπλήξει

Η Γιόγκα επιδρά ευεργετικά και μάλιστα μερικά από τα θετικά αποτελέσματα εμφανίζονται πολύ γρήγορα, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο καιρό. Δώσε στην Γιόγκα μία ευκαιρία χωρίς να την περιορίσεις σε μόνο και μία ώρα ενασχόλησης. Αν όμως έχεις την αίσθηση ότι η άσκηση δεν σου επέφερε τίποτα, άλλαξε το στυλ Γιόγκα ή ακόμα και τον δάσκαλο.

  1. Η Γιόγκα είναι για γυναίκες και για άνδρες

Ενώ η Γιόγκα αναπτύχθηκε για μοναχούς, παρατηρείται η επικράτηση της κυρίως στο γυναικείο φύλο.

Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει και η ανδρική πλευρά στην Γιόγκα. Πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους μαθήματα Γιόγκα, καθώς υπάρχουν μαθήματα όχι μόνο για άνδρες αλλά ακόμα και για παιδιά ή αθλητές όπως δρομείς και πυγμάχους. Η Γιόγκα δεν κάνει λοιπόν διάκριση μεταξύ φύλων και είναι για όλους!

  1. Αθλητικό πνεύμα και πνευματικότητα

Μία ευρέως διαδεδομένη προκατάληψη είναι ότι η Γιόγκα είναι κατάλληλη μόνο για άτομα με εσωτερικές ανησυχίες, το οποίο είναι απόλυτα εσφαλμένο. Η Γιόγκα είναι σχεδιασμένη για όλα τα ήδη ατόμων, οπότε φυσικά και για άτομα που τους ενδιαφέρει η πνευματική τους ανάπτυξη αλλά και για όσους δεν απασχολεί το ταξίδι της αυτογνωσίας.

Μην ανησυχείς λοιπόν εάν δεν σου «λέει» (ακόμα) κάτι ο διαλογισμός: Υπάρχουν πολλά μαθήματα Γιόγκα που θέτουν βαρύτητα στις «Άσανας», δηλαδή στο σωματικό κομμάτι της Γιόγκα. Το πότε και εάν θα ανοίξεις το πνεύμα σου παραμένει δική σου απόφαση.

Σου ευχόμαστε καλή διασκέδαση στο νέο σου πείραμα!

Η ομάδα του Fitnesshood